sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Terveisiä pentulaatikosta

Eilen illalla meillä alkoi petaaminen ja siirryimme Sissin kanssa nukkumaan pentulaatikkoon. Minä ulkopuolelle ja Sissi sisäpuolelle. Yö meni petaillessa, mutta koska aamulla oli kaikki rauhallista ja synnytyksestä ei merkkiäkään, päätin suunnata Fian kanssa BH-kokeeseen.

En ehtinyt ihan ilmoittautua koepaikalla, kun jo kotoa tuli puhelu, että synnytys on alkanut. Matka ei ollut pitkä, mutta tuona aikana oli jo ehtinyt syntyä neljä pentua maailmaan Nikon avustuksella. Tai eipä Sissi juuri apuja tarvinnut. Pullautteli pentuja maailmaan kuin plussapalloja konsanaan.

Minun tultua kotiin tuli synnytykseen hetken tauko. Ehdin käydä pennut rauhassa läpi, syntynyt oli kolme mustaa urosta ja yksi musta narttu. Kaikki pennut olivat hyvin elinvoimaisia, pyrkineet heti tissille ja sissikin hoiti niitä kuin vanha tekijä.

Viides syntynyt pentu toikin sitten tullessaan pienen yllätyksen. Hetken katselin märkää pentua miettien mitä siinä on erilaista. No ruskeahan se. Vinnin ruskean periyttämisestä ei ollut koskaan tietoa, joten sen suhteen yllätys oli aika suuri. Seuraavakin uros oli ruskea, joten jakauma alkoi muistuttaa pelottavasti edellistä Vinnin pentuetta, jossa syntyi kaikkiaan 10 mustaa urosta ja yksi narttu..

Kun vielä seitsemäskin pentu oli uros, alkoi kasvattajan hymy hyytyä ja ilo elinvoimaisista pennuista jäädä taustalle. Onneksi viimeisenä syntynyt terhakka ruskea tyttö pisti hymyn taas kasvoille ja voimme Sissin kanssa hengähtää ihastelemaan suloisia hyvin imeviä pentuja. Kaikki pennut syntyivät hyvin vaivattomasti ja Sissi on luontaisesti rauhallinen emo.

Nyt toivotaan että kaikki sujuu hyvin ja ensimmäiset pari päivää kaikki alkavat kasvaa toivotunlaisesti.

1 kommentti: