maanantai 29. huhtikuuta 2019

Ensimmäinen yö

Minulla on tapana nukkua ensimmäiset yöt aina pentulaatikon vieressä. Voin seurata paremmin laatikon tapahtumia ja auttaa mahdollisesti pienempiä yksilöitä tissille silloinkin, kun kaikki muut nukkuvat. Yleensä nuo ensimmäiset yöt on sellaisia, jolloin unta ei juuri saa, johtuen jälkipoltoista ja pienempinä syntyneistä pennuista. Nartun vaihtaessa asentoa, pienet pennut joutuvat helposti kauemmaksi emosta ja alkavat sitten äännellä, josta narttu hätääntyy ja alkaa "metsästää" pentuja lähemmäksi. Näissä tilanteissa on helpointa, jos itse auttaa pennut takaisin emon luo, kun sopiva asento on löytynyt.

Nyt oli poikkeuksellisen helppo ensimmäinen yö. Sissi on todella rauhallinen pentulaatikossa, eikä joukossa ole ainakaan vielä heikompaa yksilöä jota pitäisi vahtia, että varmasti pääsee syömään vuorollaan. Maitoa tulee sen verran paljon, että nisät pyrkii pikemminkin pakkautumaan täyteen, joten sitä täytyy vähän vahtia että kaikkia tulee tyhjennettyä tasapuolisesti.

Nyt sitten vain seuraillaan ja odotellaan, että miten ensimmäiset päivät lähtee sujumaan. Alustavasti sanoisin, että muutama uros etsii vielä napakoita omistajia.

Pennut 1 vrk

 Pojat huilaa Sissin tassun päällä

Ruskeat pojat 1vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti