sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Miten ottaa yhteyttä

Ajattelin listailla vähän ajatuksia siitä millaisia koteja toivon pennuille. Edelleen etsin muutamalle urokselle maalaisjärkeä omaavia koteja, joissa koira on perheenjäsen, mutta ei poissuljeta harrastamista tai näyttelyissä käyntejä. Laatikossa kasvaa muutama todella topakan oloinen uros, jotka tarvitsevat ehdottomasti rodun tuntevan kodin. Dominanssia on havaittavissa ja jo nyt ravistellaan toisia pentuja niskasta. Kovin äkkiä tuollaiset yksilöt ovat väärissä käsissä ongelmatapauksia. Maalaisjärjellä ja johdonmukaisuudella pääsee kyllä pitkälle ja apuja toki tarjotaan kaikille sitä kaipaaville :)

Mutta sitten ne pentukyselyt. Paras tapa on lähestyä sähköpostilla tai puhelimitse soittamalla. Tekstiviestitse tapahtuviin kyselyihin en vastaa ja jos ensimmäinen kysymys on hinnasta, niin sekään ei anna parasta kuvaa siitä, mitkä motivoi pentua hankkimaan. Pennun hankintakustannus on kuitenkin pieni verrattuna siihen kokonaiskustannukseen mihin koiraa hankkiessa kannattaa varautua. Kannattaa kertoa jotain itsestään ja koirataustoistaan. Miksi on kiinnostunut tästä yhdistelmästä ja / tai kasvattajasta yleisesti. Jos ei tunne koiria pentueen taustoissa, niistä voi kysellä avoimesti, kerron kyllä kaikki tiedossani olevat hyvät ja huonot puolet mahdollisimman kattavasti. Jos joku kasvattaja kertoo vain hyviä puolia, niin joko hän valehtelee tai ei oikeasti ole miettinyt kokonaisuutta. Nimittäin täydellisiä koiria ei ole meillä kellään, se kannattaa muistaa! Itse pelottelen mielummin vähän liikaa, kuin maalailen ruusuisia kuvia, sillä on positiivisempaa ettei niitä kaikkia dobberien sairauksia tule, kuin että niihin osaa varautua etukäteen. Valitettavan paljon kun genetiikka tekee omiaan ja vaikka kuinka yrittää terveyden suhteen parhaansa, ei kukaan voi tietää etukäteen miten yhdistelmä oikeasti onnistuu.

Mitä sitten tarjoan pennunostajille. Ensinnäkin toivottavasti kattavan paketin tietoa dobberista rotuna, pentujen taustoista, vanhemmista, isovanhemmista, puolisisaruksista jne. Pennut saavat mukaansa pentupaketit, toivottavasti rekisteritodistukset ehtivät mukaan (riippuu kennelliitosta) ja ne luovutetaan sirutettuina ja eläinlääkärin tarkistamina valmiina uusiin kokemuksiin. Meillä pennut saavat ulkoilla, elää perheen keskellä ja tapaavat meidän oman perheen koirat, sekä mahdollisimman paljon erilaisia pennunkatsojia ennen luovutusta. Pyrin pentutestamaan pennut, jotta mahdollisimman hyvin löytyisi ne pennut jotka sopivat uusille kodeilleen.Otan vastaan toiveita mikä pentu olisi mieluisin, mutta viime kädessä teen itse valinnat ohjaten harrastajalle eniten siihen lupaavan pennun ja ensikertalaiselle vähemmän dominoivan ja rämäpään. Pennunostajat liitän kennelryhmäämme facebookissa (niin halutessa), jossa voi jakaa toisten Dobechester-ihmisten kanssa kuvia, kysymyksiä tai vaan kuulumisia. Meillä on kasvattileirejä n. 1-2 kertaa vuodessa ja terveystutkimusten osalta järjestetään kimppatutkimuksia. Välillä on järjestetty pentutreffejä tai kokoonnuttu muuten vaan. Riippuu pentueen ihmisten aktiivisuudestakin. Tukea ja turvaa tarjoan ja aina lupaan auttaa parhaani mukaan ongelmatilanteissa. Jos en itse asu lähellä, voin ohjata tahon luokse, joka osaa auttaa.

Pääasia kuitenkin, että oikeat kodit löytävät oikeat pennut. Siispä jos pentu kiinnostaa, niin ota ihmeessä yhteyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti